Λαογραφικό Μουσείο

Σύνδεσμος Γραμμάτων και Τεχνών

Ο Σύνδεσμος Γραμμάτων και Τεχνών Ν. Κοζάνης ιδρύθηκε στις αρχές του έτους 1968 στην  Κοζάνη ως Ν.Π.Ι.Δ με σκοπό : «Την περισυλλογή, καταγραφή διατήρηση μελέτη και δημοσίευση γλωσσικού, ιστορικού, αρχαιολογικού και λαογραφικού υλικού και τη διάσωση των μνημείων και στοιχείων της πολιτισμικής μας κληρονομιάς» και παράλληλα «την περισυλλογή κάθε στοιχείου που μαρτυρεί την εδαφολογική σύσταση του Νομού Κοζάνης και τη σταδιακή εξέλιξη του φυτικού και ζωικού κόσμου».

  Στο Σύνδεσμο Γραμμάτων και Τεχνών Ν. Κοζάνης ανήκουν το Ιστορικό-Λαογραφικό και Φυσικής Ιστορίας  Μουσείο Κοζάνης και το Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα στην περιοχή Χρωμίου, στο Όρος  Μπούρινο.

Ο Σύνδεσμος είναι Πολιτιστικό Σωματείο και διαθέτει χορευτικό συγκρότημα, τμήμα μουσικής, ζωγραφικής,  Βιβλιοθήκη, Πινακοθήκη, τμήμα εκδόσεων βιβλίων. Πραγματοποιεί επίσης πλήθος πολιτιστικών εκδηλώσεων. Έχει στο ενεργητικό του 69 εκδόσεις βιβλίων με ιστορικό, λαογραφικό, περιβαλλοντολογικό και λοιπό περιεχόμενο. Σήμερα θεωρείται ένας από τους άρτια οργανωμένους  Συλλόγους της χώρας.

Χρηματοδότηση

Γενική Είσοδος

Ενήλικες: 3 €
Μαθητές, φοιτητές: 1,5 €